Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αλήθειες που δίδαξε ο Χριστός

Αλήθειες που δίδαξε ο Χριστός

9. Η αλήθεια είναι πολύτιμη

3. Το άγχος για την απόκτηση υλικών αγαθών μαστίζει πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας. Με βάση το κείμενο του μαθήματος αξιολογήστε τις προτεραιότητες που θέτουν οι σύγχρονοι άνθρωποι στη ζωή τους.
( 1 )
Στην σημερινή κοινωνία του υπερκαταναλωτισμού και του άγχους των ανθρώπων για την απόκτηση υλικών αγαθών, περιττών τις περισσότερες φορές, ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το δρόμο του Θεού που οδηγεί στην αλήθεια. Βάζει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του. Πως θα αποκτήσει ωραίο σπίτι, αυτοκίνητο, ρούχα και να κάνει ταξίδια. Οι άνθρωποι ψάχνουν να ανακαλύψουν θησαυρούς και πολύτιμα αγαθά, αντί να ψάχνουν να ανακαλύψουν τον αληθινό θησαυρό που βρίσκεται μέσα τους και είναι ο Χριστός. Για να φτάσει όμως ο άνθρωπος κοντά στο Χριστό και την αλήθεια πρέπει να θυσιάσει κάποια πράγματα που θεωρεί πολύτιμα και να τα απαρνηθεί για να κερδίσει την αγάπη και την αιώνια ζωή.
( 2 )

Πράγματι το πνεύμα της κατανάλωσης στην εποχή μας, οδήγησε τον άνθρωπο στο να προσπαθεί να αποκτήσει ολοένα και περισσότερα υλικά αγαθά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ζει με άγχος και να αυξάνεται το φαινόμενο της υπερκατανάλωσης.
Ο άνθρωπος ενδιαφέρεται μόνο για την απόκτηση υλικών αγαθών και αδιαφορεί για την καλλιέργεια των πνευματικών αγαθών, καθώς και την αναζήτηση της αλήθειας της Βασιλείας του Θεού.
( 3 )
Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άγχος για την απόκτηση υλικών αγαθών. Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν στόχους όπως: ν’ αγοράσουν κάτι μεγάλο π. χ. ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, ένα πλοίο, ένα αεροπλάνο ή ένα ελικόπτερο. Μεγάλοι επιχειρηματίες προσπαθούν να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στο περιβάλλον. Κι όλα αυτά γιατί; Για τα χρήματα ή για το ΄΄ μαύρο χρυσό ΄΄, το πετρέλαιο, που έχει γίνει ακόμα και πόλεμος για την απόκτησή του.
Ο αληθινός θησαυρός είναι η πίστη στη θρησκεία μας, δηλαδή στο Χριστό και το λόγο του, που είναι η σωτηρία μας.
( 4 )
Δυστυχώς οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν βάλει διαφορετικές προτεραιότητες για τη ζωή τους.
Προτεραιότητες όπως η καριέρα, η δόξα, το χρήμα, η κοινωνική καταξίωση, ένα μεγάλο και καινούργιο σπίτι, ένα πολυτελές αυτοκίνητο, έχουν οδηγήσει τον άνθρωπο να χάσει την Αλήθεια για τη ζωή.
Η υγεία, η χαρά, η ευτυχία, η αγάπη, η πίστη, η καλοσύνη, η απλότητα έχουν δώσει τη θέση τους στην αδιαφορία για τον πλησίον τους, στον εγωισμό, στη μεγαλομανία στην κακία που με τη σειρά τους φέρνουν άγχος και στρες στον άνθρωπο.
1. μεγαλομανία:
α) το να φαντάζεται κάποιος τον εαυτό του προικισμένο με εξαιρετικά προσόντα.
β) αυτός που προσπαθεί να πετύχει μεγάλα έργα από υπερβολική φιλοδοξία.

2. καταξίωση:
θέλει να είναι άξιος για κάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου